Marjan Ossebaard

Oprichter i2L, Instituut voor Innovatie en Leren

Marjan richtte in 2006 i2L, Instituut voor Innovatie en Leren op. Daarvoor was ze sinds begin jaren '90 werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker en docent aan de Universiteit van Utrecht. Eerst op het gebied van duurzame energie-ontwikkeling, later als trainer academische vaardigheden. 

De belangrijkste vraag die haar bezighoudt is: wat is er nodig om tot bloei te komen? Hoe zit dat bij het individu: waarom is het soms zo moeilijk om tot een heilzame verandering te komen? En waarom is het zo lastig om als samenleving vreedzaam en duurzaam met elkaar en onze natuurlijke omgeving om te gaan? Al deze vragen vallen voor haar onder het thema 'transformatie': wat is nodig voor een transformatie naar duurzaamheid? Dit komt zowel terug in haar werkzaamheden als vaardigheids- en mindfulnesstrainer, als in het (systeem)innovatie-onderzoek dat ze uitvoert.

Achtergrond

Marjan studeerde cum laude af in de fysische chemie. Vanuit een doorgaande leergierigheid studeerde ze daarna psychologie, en weer later voltooide ze de post-academische opleiding to mindfulness-trainer aan het Radboud Centrum voor Mindfulness in Nijmegen. 

Marjan is gefascineerd door de filosofische en psychologische inzichten uit het boeddhisme. Bij Bodhi-college (Engeland) volgde ze een intensieve, op ervaring gerichte opleiding op dit gebied. Deze inzichten gebruikt ze in haar benadering van mindfulnesstrainingen, als ook in haar visie op communicatie en systeeminnovatie.

Vrije tijd en hobbies

Haar vrije tijd brengt ze zoveel mogelijk door in de natuur: in Nederland, maar het liefst in de Alpen. Wandelen, klimmen, en fotograferen van landschappen en vogels, en macrofotografie zijn haar passie. 

Contact

I2L | Instituut voor innovatie en leren | Lofoten 33 | 3524 EN  Utrecht
M 06 28 732 219  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  | ....

© 2021 i2L
Niets van deze website mag zonder toestemming worden gebruikt.

Netnog websites